Hemvisten

Hemvist är skolbarnsomsorg för de som går i klass 4 till 6.

Hemvisten sammanfattar med bakgrund av grundskolans läroplan, där även fritishemmens verksamhet inkluderas numera och Kastanjeskolans värdegrund, sitt eget mål att ”verka för ansvarstagande, självständiga, konsekvensmedvetna och livsbejakande barn och ungdomar.”

Med syfte ....

- att självständiggöra

- att erbjuda ett tryggt och trivsamt andrum efter skolan, innan hemgång.

- att öka självkännedom och självkänsla

- att öka kommunikativa och sociala färdigheter

Hemvisten öppnar på eftermiddagarna då eleverna slutar, oftast mellan kl 14 – 15. Hemvisten stänger 16.30 (och hänvisar då vidare till fritids som har öppet till 17.00).

Hemvisten har ett eget rum på Palmgatan 19 b, andra våningen. Vi använder oss även av skolgården, skolans datasal, musiksal, matsalen vid mellanmålet och ett klassrum vid läxläsning.

På hemvisten finns alltid möjlighet till att spela spel, göra sina läxor, rita, läsa tidningar, prata och bara vara.

Behöver Ni nå hemvisten kan ni skriv till oss via SchoolSoft.

Hemvisten serverar mellanmål mellan kl 14.45 -15.15.

Var och en på hemvisten ansvarar för sina egna grejer tex nycklar, skolväska, böcker, telefon, jacka mm.

Hemvisten ansvarar inte för ev försvunna, borttappade, förstörda prylar, väskor, jackor, nycklar mm.

Den som är inskriven på hemvisten får ta ansvar för att den befinner sig på hemvistens anvisade område, dvs att man säger till personal när man kommer och säga till personal när man går. Hej och Hejdå regeln är mycket viktig. Vi förväntar oss att man skall kunna hålla reda på sina tider själv när man går på hemvisten, tex när man skall gå hem. Telefonen används endast till nödvändiga samtal mao inga kompissamtal, ringa innan man går osv. Kom överens om någon generell regel med ert barn.

Var och en på hemvisten hjälps åt för att hemvisten skall bli en trivsam tillvaro för alla på hemvisten.

Väl mött / Anette och Camilla