Nedan hittar du praktisk information som kan vara bra att känna till om skolan, såsom läsårstider, ledighetsansökan, digitala verktyg, med mera.
Om du har några frågor, hör gärna av dig.
15 augusti – 20 december 2024
Höstlov: 28 oktober – 1 november (vecka 44)
23 september (fritids stängt)
17 oktober (fritids stängt)
27 november (fritids stängt)
9 januari – 13 juni 2025
Sportlov: 17–21 februari (vecka 8)
Påsklov: 14 – 17 april (vecka 16)
30 maj (klämdag efter Kristi himmelsfärdsdagen)
11 mars
2 maj
På Kastanjeskolan följer vi Malmö Stads läsårstider.
Kastanjeskolans skolbibliotek är en viktig del av Kastanjeskolan, både när det gäller att skapa läslust och informationssökning.
För att läsa mer om vad som händer på skolans bibliotek har skolans medie- och informationskunniga, tillika bibliotekarie en egen sida där du kan läsa mer.
Rutinen för ledighetsansökan ser ut enligt följande:
Meitner används av lärarna för att bland annat närvarorapportera, lägga ut information om prov och resultat.
Som vårdnadshavare kan har du ett vårdnadshavarekonto tilll Meitner där du kan få en översikt kring din barns skolgång.
Om du som vårdnadshavare har problem att logga in på Meitner, kontakta IT-ansvarig.
Skolan är ansluten till Google Suite och Google Classroom används för att dela ut och lämna in uppgifter i elevens olika ämnen.
Som vårdnadshavare har du möjlighet att få veckoliga sammanfattningar om vad som händer i elevens olika ämnen, men har ingen egen inloggning. För att få tillgång till detta kontaktar du elevens mentor.
Har du ytterligare frågor eller funderingar kring skolans IT-verktyg, kontakta IT-ansvarig.
Kastanjeskolan har fritidsverksamhet för årskurserna F-6. För närvarande har vi två avdelningar, en för de yngre barnen (F-3) och en för de äldre (åk 4-6) som vi kallar Hemvisten.
Vill du anmäla till fritids eller säga upp din fritidsplats? Klicka här för att komma till vårt digitala formulär för anmälningar och uppsägning.
Fritids öppettider är 07.00-17.00
Fritidsverksamheten har omsorg på morgonen innan skolan börjar. Eleverna erbjuds frukost och en stund av rekreation eller lek.
Fritids börjar sedan i direkt anslutning till att skoldagen slutar. Förutom mellanmål erbjuds en rad olika aktiviteter som alla syftar till att skapa en helhet där skola och fritids kompletterar varandra.
När det är skollov är det vanligt att fritids gör en del aktiviteter utanför skolan.
Fritidsverksamheten är avgiftsbelagd och följer gängse taxa. För att anmäla ditt/dina barn till fritidsverksamheten, klicka här. Notera att uppsägningstiden är två månader.
Inför lov är det viktigt att föräldrar i god tid anmäler om det finns behov av omsorg, det är för att skolan på bästa sätt ska kunna planera för verksamheten.
När skolan har studiedagar har ibland även fritids stängt men skolan har ändå en skyldighet att alltid erbjuda omsorg. Anmäl i god tid till fritids om det finns behov av omsorg.
Att trivas och må bra i skolan är en förutsättning för ett gott studieresultat. Elevhälsoteamet ses som en viktig del i det arbetet. På Kastanjeskolan har vi speciallärare, specialpedagog, kurator, skolsköterska och, vid behov, psykolog och studie- och yrkesvägledare. I elevhälsoteamet ingår även rektor och biträdande rektor.
Alla elever får till exempel träffa skolsköterskan som följer barnets utveckling och samtalar kring hälsa. Förutom den medicinska elevhälsan arbetar elevhälsan med det psykosociala måendet genom kurator och psykolog vid behov.
Enligt skollagen ska elevhälsan omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala, och specialpedagogiska insatser. Det ingår i elevhälsans generellt riktade arbete att
Det ingår i elevhälsans individuellt riktade arbete att
I länkarna nedan kan du läsa Kastanjeskolans likabehandlingsplan som beskriver arbetet med att förebygga och åtgärda kränkande behandling och motverka diskriminering.
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling - 23/24
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling - 23/24 (Elevversion)